Skip to main content

Lid worden van duikschool De Zeester

Over de duiksport bestaan er heel wat misvattingen.

Zo zou het duur zijn, een elitaire sport.  Het tegendeel is echter waar.  Kosten voor lidgeld en behalen van brevetten zijn vergelijkbaar met andere sporten.

We horen ook wel eens dat duiken heel zwaar zou zijn, of erg moeilijk, enkel geschikt als je in topconditie bent.  Ook dit is fel overdreven.  Van onze hogere brevetten vragen we wel een zekere conditie, om zeker te zijn dat ze in noodgevallen adequaat kunnen reageren.  Maar om een goeie duiker te zijn hoef je echt niet super sportief te zijn.  Het opbouwen van de kennis en kunde om goed op onvoorziene situaties in te spelen komt vanzelf, met het afleggen van de openwaterproeven en het behalen van de brevetten.   Duiken is echt een sport voor iedereen, jong en oud.

Van "jong" gesproken:  er zijn duikscholen die opleidingen voor kinderen aanbieden, maar duikschool De Zeester doet dit niet.  Bij ons kan je terecht vanaf 14 jaar, en word je gelijk als een volwassene behandeld.  Onze instructeurs passen hun trainingen en lessen aan op ieders niveau. 

open kaart, zodat je weet waar je aan begint.

Concreet, voor een beginner bij duikschool De Zeester

jaarlijks lidgeld

115 /jaar

Hiervan wordt +/- 60 euro doorgestort naar NELOS, onze overkoepelende federatie.  De voordelen hiervan:

  • verzekering duik-ongevallen overal ter wereld
  • Wereldwijd erkende brevetten
  • abonnement op de hippocampus

homologatie 1-ster brevet

125 /

Deze kost is éénmalig en wordt gevraagd als je lid wordt. De homologatie dient om een kleine vergoeding te geven aan de instructeurs die je proeven afnemen.

administratieve map

40 /

Ook dit is éénmalig, bij je eerste inschrijving. De inhoud van deze map :

  • cursusboek met de leerstof voor 1-ster duikers
  • je duikboekje, dat je hele duik-carrière zal meegaan
  • je eerste examenkaart.

Duikmateriaal

Zoals in elke sport kan je met materiaal zo ver gaan als je wil, en dan staat er inderdaad geen maat op.  Maar een degelijke duikuitrusting hoeft echt niet een halve auto te kosten. Op de zoekertjes-websites kom je ook prima tweedehands materiaal tegen, perfect om te beginnen.

Als je lid wordt van duikschool De Zeester krijg je het eerste jaar van de club een duikfles en ontspanner gratis in bruikleen.

Overtuigd?

Schrijf je hier in voor een proefles!

Bij duikschool De Zeester mag je gratis en vrijblijvend een proefles komen volgen, om te zien of de duiksport iets voor jou is.