Skip to main content
In 1971 werden er bij de brandweer van Geel nieuwe beroepsbrandweermannen in dienst genomen. Het duiken verliep toen nog heel premitief en de toenmalige commandant vond dat er toch meer kennis moest opgedaan worden over het duiken. Hij besloot een nieuwe lichting brandweermannen uit te sturen om te leren duiken. Drie brandweermannen sloten zich aan bij diepzeeduikschool Salvanos in Tienen, een keuze van de commandant omdat hij daar een instructeur kende om hen verder te helpen met het duiken.
In 1976 ging in Geel het nieuwe openluchtzwembad open, en een jaar nadien het overdekt. Vanaf toen begon men sporadisch te trainen in het overdekte zwembad van Geel. Er kwamen dan duikers van Salvanos om in Geel training te geven en na een paar overwegingen om in Geel zelf een duikclub op te richten, werd in het najaar van 1978 door Karel Sykens het initiatief genomen. Hij belegde een vergadering in het Bakhuis op de markt in Geel en op die vergadering is dan onze Club geboren en werd tevens onze naam door Karel voorgesteld.
Uiteindelijk is dan in het staatsblad van 25 januari 1979 de oprichting verschenen van onze club, met als naam Diepzeeduikschool De Zeester Geel. Vanaf toen kon alles officieel beginnen en werd er defftig gewerkt om een volwaardige duikschool op te richten. Zwembad trainingen en open water trainingen werden wekelijks afgewerkt, lessen werden georganiseerd en examens werden afgenomen.
Zo kon Frans Verhees in april 1987 als eerste, in eigen rangen, de 1* Instructeurs titel behalen, toen beter bekend als clubmonitor. Verschillende Zeesterren volgden zijn voorbeeld en konden met succes deze titel verzilveren.
In november 2005 deed, onze huidige duikverantwoordelijke, Anjes Daems een gooi naar de titel van 2 *Instructeur en behaalde deze titel met scuces. Zo stond duikschool De Zeester wat steviger op haar grondvesten en konden we nog beter eigen kandidaten opleiden.
In oktober 2011 kon de Zeester met fierheid melden dat ze een 3* Instructeur in haar eigen rangen had, de hoogst haalbare titel binnen de duikfederatie welke ook te buurt viel aan onze huidige duikverantwoordelijke.
Op 8 augustus 2017 hadden we de eer om mee te mogen duiken met de laaste duik van ons oudste lid, 80 jaar, Swa Geukens. Reeds 44 jaar lid van de Zeester en nog steeds actief aan het trainen in het zwembad.
En nu zovele jaren later staat de Zeester, door de inzet van vele vrijwillige Zeesterren, waar ze nu staat. Een fiere, dynamische en toffe duikschool.